WEDSTRIJD Caffe Pino R.P. Ans - ZVK Wezel  4 - 7  (2-0)

DATUM 03-09-2004  21:15

DOELPUNTEN 1-0 Ganiu; 2-0 Ganiu; 3-0 Vasilevski; 3-1 Duquet; 3-2 Nevelsteen; 3-3 Kodalci; 3-4 Nevelsteen; 3-5 Vanderperre; 3-6 Duquet;3-7 Verschueren;4-7 Saglan

VERSLAG Voor de eerste competitie wedstrijd kon Wezel rekenen op een volledige fitte kern. In de beginfase was er weinig te beleven, beide ploegen hadden een lange studieronde nodig om in de wedstrijd te geraken. Wezel had hiervoor wel een aantal onnodige fouten nodig, wat de het aantal blauwe kaarten snel de hoogte in jaagde. In de 9de minuut kon Wezel voor de eerste maal echt gevaarlijk zijn als Bierens op een pas van Verschueren bijna de keeper Knoppersem kon verrassen. In de 11de minuut beging Bierens in het eigen strafschopgebied een fout die hem een Gele kaart opleverde. Voor Ans werd de penalty snoeihard binnengetrapt door Ganiu. Wezel kreeg vervolgens nog een aantal kleine kansjes maar zowel Nevelsteen als Vanderperre konden niet tot scoren komen. In de 16de minuut kreeg de thuisploeg hun eerste 10 meter maar gelukkig voor Wezel werd deze door Ganiu op de paal getrapt. Nog geen minuut later beging Nevelsteen een fout die hem geel koste en voor Ans leverde dit opnieuw een kans op om via een 10 meter te scoren. Deze maal was het Cubedo die miste. Wezel snapte het nog niet en Dreesen maakte weer een domme fout. Ganiu trapte de 10 meter nu wel binnen en legde zo meteen de 2-0 ruststand vast. Na de rust was de eerste kans voor Ans, maar Battaglia trapte gelukkig voor Wezel net naast. In de 5de minuut scoorde Vasilevski 3-0 nadat hij 3 spelers van Wezel van zich had afgeschud. Voor Wezel begon het er slecht uit te zien maar het liet de moed niet zakken. Het was alsof ze door dit derde doelpunt wakker geschud waren want ze begonnen meteen het tempo te verhogen. In de 7de minuut leverde dit een vrije trap op die door Duquet keihard werd binnengetrapt. Nog geen minuut later kon Nevelsteen er op de counter 3-2 van maken en het werd zelfs 3-3 als Kodalci een bal op de paal van Nevelsteen binnentikte. Ans kwam er niet meer aan te pas en in de 10de minuut werd Nevelsteen knap vrijgespeeld door Verschueren en hij maakte er 3-4 van. Wezel, dat volledig onder stoom gekomen was bleef doordrukken en na een sublieme combinatie tussen Duquet en Verschueren kon Vanderperre er aan de 2de paal 3-5 van maken. Vlak hierna werd Duquet mooi vrijgespeeld door Kodalci en hij liet dan ook de kans niet liggen om er 3-6 van te maken. In de 13de minuut kreeg Ans zijn vierde 10 meter van de match, maar Battaglia kon hem niet benutten. Wezel had er nog niet genoeg van en Verschueren maakte er 3-7 van nadat hij alleen langs de lijn was doorgebroken. De laatste 5 minuten trachtte Wezel de wedstrijd uit te spelen, maar dit was buiten Ans gerekend. Gelukkig voor Wezel kon Cubedo de vijfde 10 meter ook niet benutten. 2 minuten voor tijd kon Saglan de 4-7 eindstand vastleggen. Winst als opener: een resultaat waar Wezel best tevreden mee mag zijn.